Paulienschrijft » Specials » Bakken
Paulienschrijft: Informatie van A tot Z

Zelf de lekkerste dingen bakken

Zelf de lekkerste dingen bakken Het zelf maken van taart, koekjes en andere zoetigheid is populair. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van gebak en bonbons? Je hebt er speciale spullen voor nodig en de juiste ingrediënten. De meeste van deze dingen hebben we echter gewoon in huis. Ben je graag bezig met bakken, maar wil je net even iets anders dan de standaardrecepten? Of wil je aan de slag met chocola? Het kan allemaal. Dus wacht niet langer en leef je uit in de keuken!

Gebak

Een eenvoudige taart maken

Veel mensen vinden het leuk om zelf iets lekkers te maken. Het hoeft niet moeilijk te zijn en levert bewondering op van de mensen die het resultaat mogen opeten. Daarnaast zet je altijd iets unieks op tafel. Met alleen bloem, boter, suiker en eieren kun je koekjes, taart en cake bakken. Met slechts een paar extra ingrediënten kun al veel variatie aanbrengen. Met kaneel en appels maak je van je taart een appeltaart. Met cacaopoeder kun je je gewone cake omtoveren tot een chocoladecake. En met stukjes chocolade in je koekjesdeeg maak je chocolate chip cookies.

Verschillende vullingen

Door te variëren met vullingen maak je steeds weer iets anders. Een fruitvulling geeft je taart een frisse smaak, terwijl een glazuurlaag de taart extra zoet maakt. Met behulp van glazuur en marsepein kun je bovendien je taart bijna elke gewenste kleur geven. Ook koekjes zijn goed te versieren. Gebruik bijvoorbeeld marsepein om koekjes extra lekker te maken, of doop ze in gesmolten chocolade.

Chocolade

Eenvoudige bonbons

Van gewone chocoladerepen uit de supermarkt kun je zelf de leukste en lekkerste creaties maken. Naast de chocolade heb je niet veel meer nodig dan een mal. En dat kan zelfs een ijsklontjesvorm zijn. De meest eenvoudige bonbons maak je door chocolade te smelten, in de vorm te gieten en weer te laten stollen. Met weinig moeite heb je zo al chocolaatjes die je in geen enkele winkel zult vinden.

Vulling en versiering

Voorzie je je bonbons van je favoriete vulling, dan zullen ze fantastisch smaken. Dit kost iets meer moeite en vraagt iets meer van je vaardigheden. Met een beetje oefening zal je echter merken dat je bonbons kunt maken die er goed uitzien en ook nog eens een verrassende smaak hebben. Een bonbon kun je bovendien van een versiering voorzien, gemaakt van gekleurde chocolade of van marsepein. De mogelijkheden zijn zo groot als jouw fantasie.

Voordelen van zelf bakken

Jouw creatie

Als je bewondering oogst bij je vrienden en familie met je zelf gebakken taart, geeft dat een goed gevoel. Een middag in de keuken levert precies de taart op zoals jij hem graag zou zien. De juiste smaken, de juiste kleuren, de juiste ingrediënten. Kortom, een taart met jouw handtekening erop. Het eindproduct zal je veel voldoening geven, om maar niet te spreken van de restjes deeg en versiering die je tijdens het maken kunt snoepen.

Zelf bakken is besparen

Behalve dat het leuk en lekker is, kan zelf bakken ook goedkoper zijn dan het kopen van taart bij de bakker. Vooral bonbons zijn vaak vrij prijzig, dus als je ze zelf maakt, kun je behoorlijk besparen. Een reep pure chocolade is niet duur. Voor de vulling kun je gebruiken wat je wilt, dus ook dat hoeft niet duur te zijn. De spullen die je nodig hebt, kun je steeds weer gebruiken, dus die investering verdien je zo weer terug.

Laat je door de informatie in deze special uitdagen om met je eigen creaties te komen!
Doe meer met oliebollenmix

Doe meer met oliebollenmix

Bak je eind december zelf oliebollen en houd je altijd een paar pakken kant-en-klare oliebollenmix over? Gelukkig zijn er nog veel meer lekkere dingen die je kunt maken met deze mix. Om te beginnen na…
Zelf gevulde bonbons maken

Zelf gevulde bonbons maken

Kijk jij ook altijd verlekkerd in de etalage bij de bakker of chocoladewinkel? Al die mooie creaties van chocola lachen je toe en lijken om het hardst te roepen: eet mij! Puur, melk, wit, met nootjes,…
Benodigdheden bij het bakken

Benodigdheden bij het bakken

Het zelf maken van koekjes, taart en andere lekkernijen is populair. Er zijn dan ook veel lekkere dingen die je gemakkelijk zelf kunt maken. Maar wat heb je er eigenlijk allemaal voor nodig? Het is ha…
Chocoladecake en chocoladekoekjes maken

Chocoladecake en chocoladekoekjes maken

Wat is er nou lekkerder dan een zelfgemaakte cake? Als je je visite iets uit eigen oven voorschotelt, wordt dat vaak erg gewaardeerd. Zeker als er chocolade in je baksel is verwerkt, kan het bij voorb…
Paaskoekjes: lekker en met minder calorieën

Paaskoekjes: lekker en met minder calorieën

Pasen is voor veel mensen een gelegenheid om gezellig bij elkaar te komen. Natuurlijk wordt er dan koffie geserveerd en bij koffie hoort een koekje. Koekjes zijn vaak erg ongezond doordat er veel vet…
Gepubliceerd door Paulienschrijft op 31-01-2014, laatst gewijzigd op 06-11-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: CPinoB, Pixabay
Schrijf mee!